onsdag, juni 09, 2010

Anbefaling: Armadillo

Beklager den lange pause her på siden, men har været ret så meget under the weather det seneste. I den tid har jeg oplevet en masse og vil opdatere med disse så snart tiden kommer. Første af disse er nok også den mest relevante, nemlig Armadillo, der følger ganske godt op på Let Opklaring jeg skrev om sidst.

Armadillo er en dokumentarfilm af Janus Metz Pedersen om de danske soldater i Helmand-provinsen i Afghanistan. Den er sammenklippet af mange hundrede timers optagelser både før og under opholdet i skærsilden. Filmen går i næsten alle biografer herhjemme og har bl.a. modtaget kritikerprisen ved filmfestivallen i Cannes.


Filmen er noget nær et mesterstykke. Klipningen og lydsiden er fantastisk og intens. Dokumentationen er i særklasse og filmen sørger for hele tiden at have begge sider af sagen. Begge typer soldater. Filmen er rå og skal nok skabe debat. Det er jeg egentlig kun glad for. Jeg vil ikke gå ind i diskussionen, men denne dokumentar kan i hvert fald være med til at gøre Afghanistan til Danmarks Vietnam. Se den!Ingen kommentarer:

Send en kommentar