mandag, august 29, 2011

10 rappere du sikkert ikke har tjekket op / oversete MC's.

Ja, nu er jeg jo en sucker for undergrunds MC's, så her kommer en lille liste over 10 underrated rappere du bør tjekke op for. I ikke prioriteret rækkefølge.

1. Soul KhanMesterlig i battles og har lavet en fantastisk plade, du rent faktisk kan hente gratis lige her. For mig sammenlignelig med Brother Ali. Tjek musikvideoen til nummeret "Fahrenheit" herover, hvor han dræber klovne...

2. Why-DEn svensk rapper, der allerede imponerede med 12"eren "Rock Island" i starten af årtusindskiftet. Men siden har man ikke hørt meget til ham, udover diverse numre og en EP. Nu har han samlet sine bedste numre som kan hentes her.

3. IntuitionEn left-coast rapper, der stammer fra Canada. Har masser af selvironi, bl.a. når han rapper om hvordan han ikke kan få sin diller op at stå med sin eks, fordi hans pik ikke gider hende længere... Og så er han ophavsmand til den oprindelige "Otis Redding".

4. Neek The ExoticVar for nylig forbi Run For Cover, der lige havde fået nye vinyler hjem og der lå så en med den for mig ukendte rapper Neek The Exotic og mesterproduceren Large Professor på beats. Så den måtte da tjekkes ud og jeg må sige at det er dope as hell. Fed afslappet stemmeføring og straight N.Y. rap.

5. Smoke DZANu har jeg jo tidligere anbefalet Curren$y og Smoke DZA er en af hans affiliates og virkelig fed! Flowet er on fire, stemmeføringen smooth og teksterne gode og med konstante produktioner fra Ski-Beatz er der ingen ko på isen. Tjek det gratis mixtape "George Kush Da Button".

6. Danni TomaDer er så meget hype omkring københavnergutterne, men folk glemmer alt om den nok dygtigste upcomming rapper i gamet pt, Danni Toma. Har lige lavet et ganske dope track med Pato og ellers smidt diverse dope tracks op til download. Tjek også dette interview med ham.

7. Joe GoodEn mand der ikke er nemt at finde noget om eller med på nettet, men tilgengæld også ophavsmanden til albummet "Hi, May I Help You", der pumper hårdt. Maskinflow og rytmesans kombineret med rimteknik og sjove tekster. Tjek evt. hans projekter med Nezbeat eller Miles Bonny, da det ikke har lykkedes mig at finde hans soloting på nettet.

8. NY OilHan har tidligere været "kendt" som Kool Kim (The UMC's), været grammynomineret med den ovenstående video og er signet på Babygrande, men alligevel sover alle på ham. Tjek ham ud, gode budskaber og man kan høre han mener hvert et ord.

9. Pack FMALLE sover på Pack FM år efter år. Jeg forstår det ikke. Tjek hans EP "I F*cking Hate Rappers" fra sidste år og bliv overbevist!

10. TunjiEndnu en fantastisk Cali MC. Kan bringe tankerne mod Fashawn og gæster Cunninlynguists og Kno's nyeste plader. God tekstskriver og vild stemmeføring!

4 kommentarer:

 1. Ved ikke om du har tjekket ham men Dom Kennedy fra LA hører jeg ikke mange snakke om her i landet. Lidt Murs agtig men med lidt mere swag :)
  http://www.google.dk/#q=Dom+Kennedy

  Har idag lige tjekket ASAP Rocky ud, som er meget frisk bud på noget nyt ignorant Harlem rap.
  http://bopee.tumblr.com/post/9704110968/asap-rocky-reppin-harlem-fairly-new-track-called

  SvarSlet
 2. Pack FM word. Han er godt nok sovet på!

  Spøjs liste, men alle fede mc´s. Nede med det bare er sådan lidt random folk der har skills. Kendte ikke NY oil og Tunji.

  Men Pack FM er klart niveauer over alle på listen imo.
  Btw hvornår begynder han at ligne en over 22?!?!

  SvarSlet
 3. Cool. Min favorit er klart Bleubird... Han er sgu' anderledes end de fleste. :-)
  http://www.bleubird.org

  SvarSlet
 4. Det var en god liste, og grineren at du havde gode gamle Why-D med. Han skulle spille engang på Saxons men da han så hvor småt det var gad han sgu ikke

  SvarSlet