tirsdag, marts 16, 2010

Anbefaling: To verdener (teaterstykket)

For nylig blev jeg inviteret til et teaterstykke på Gellerupscenen med titlen To Verdener. Idéen er tre monologer fra tre forskellige piger med en blandet etnisk baggrund der er fanget mellem to verdener.
Den ene har fået barn som 15 årig, den andens far har krigstraume og den sidste er flyttet hjemmefra for at studerer og komme væk fra Gellerup, men savner pludselig det hele. Det er instrueret af Chadi Abdul Karim, også kendt som C:A:K i det hedengangne Alzheimer Klinikken. Alle tre skuespillerinder er amatører og har scenedebut. Det var ikke tilladt at tage billeder og har ingen kunnet finde online. Har ikke engang kunnet finde plakaten.
Ikke desto mindre er det et fantastisk stykke. Man skiftes mellem at høre og se de tre piger i hver deres miljø. De er velcastede og spiller virkelig godt. Monologerne, der er skrevet af Morten Lundgaard er intet mindre end geniale og de tre piger formår at bringe deres følelser ind i det ved hjælp af små hjælpemidler, som pauser og tonefald. Især den unge piger der var flyttet hjemmefra kom vildt godt udover scenen og fyldte den ud når hun var på gennem sit smil og hendes akave måde at stå på ydersiden af sine føder konstant. Jeg ved desværre ikke hvad skuespillerne hedder, udover en enkelt, så vil udelade det herfra. Jeg kan kun anbefale at man forsøger at se om man kan skaffe billetter til det ellers udsolgte stykke samt opfordre Gellerupscenen til at lave flere forestillinger!

2 kommentarer:

  1. Glad for at du kunne lide det...

    Hilsen pigen med smilet og den akavede måde at stå på med sine fødder :P

    SvarSlet
  2. Tak for kommentaren... fedt du har læst det;)

    SvarSlet