mandag, august 09, 2010

Anbefaling: The Two Escobars

På min tur til Grønland var jeg så heldig at have den amerikanske version af ESPN, der er lidt foran den europæiske ESPN America, og så derfor dokumentaren The Two Escobars om Pablo Escobars indflydelse på Columbias fodbold, både liga og landshold og ikke mindst hans private kampe i hans eget "fængsel". Den har en rating på 8.9 på IMDB, hvilket er utrolig højt. Den er en del af ESPNs 30 for 30 serie, der også har mange andre fantastiske sportsdokumentarer bag sig.


Filmen kommer omkring korruption, VM og ikke mindst Andres Escobars selvmål mod USA i '94 og hans efterfølgende likvidering i Medellin. Filmen giver et gennemgribende indtryk af Pablo Escobar og hans påvirkning på både fodbolden og hele systemet. Den er fantastisk fortalt og kommer langt udenom blot fodboldens verden. Den skulle allerede kunne købes på DVD, men der skulle komme en special edition til november og ellers kan den fra i morgen ses på ESPN America. Se den!



Anbefaling: Stardust Café (Århus)

I midten af Århus er der for nyligt åbnet en ny café. Det i sig selv er ikke nogen stor nyhed, caféer kommer og går i disse tider. Caféen med sloganet Hjertevarme, vinylplader og ”damn good coffee” hedder Stardust og adskiller sig dog på et punkt fra alle andre caféer i byen. Nemlig med vinylerne.


Stemningen er god, vinyludvalget er stort, både nyt og brugt, omend der ikke er meget hiphop at vælge imellem (man kan dog finde Bumsestilen). Der er CD'er, bøger, Hansen is, finsk lakrids og kaffe i vide mængder. Jeg kan ikke andet end at anbefale alle at besøge caféen og støtte op om denne gode idé. Den kan lokaliseres på Klostergade 58 i Århus(den tidligere Naturkost).


torsdag, august 05, 2010

5 ting du skal tjekke for... nu!

Efter et stykke tid med ferie, sygdom og en dejlig benoperation er jeg tilbage på bloggen. Og siden sidst er der sket en del ting. Derfor vil jeg nu give jer fem anbefalinger, fem ting I bør tjekke op for.

Første anbefaling er mesterværket Inception af den intet mindre end geniale instruktør Christopher Nolan. Historien er svær at forklare, men kort sagt skal drømmejageren Cobb (spillet af DiCaprio) gøre det umulige og plante en idé i stedet for at udtrække dem som han plejer. Alt dette med et flot stort special effects budget og et fantastisk cast. Man befinder sig konstant i et lag af drømme, hvor karaktererne efterhånden er i tvivl om hvorvidt de drømmer eller er vågen. "A dream about a dream about a dream". Genialt!



Nummer to er den New Orleanske rapper Curren$y og hans første studio album "Pilot Talk" og man må sige at den tidligere No Limit, Cash Money og Young Money rapper har udviklet sig langt fra hvad han tidligere har været associeret med. Albummet er primært produceret af Ski Beatz, som leverer noget af sit bedste materiale siden "Reasonable Doubt" og det tidlige Camp Lo. Teksterne er sjove og leveringen superb. Hvem kan ikke andet end grine af linier som "larger than life, they hate me because they ain't me/ King Kong ain't got shit on me"?



Tredje anbefaling er dokumentaren "Blade - King Of Graff", baseret på en samtale og materiale fra hans besøg i Danmark. Blade er for mig en levende legende og det var en kæmpe oplevelse at høre hans historie og beskrivelse af graffiti og New York i '70'erne og '80'erne. Ligeså interessant er det at se dette interview. Om du kender ham eller ej, så snyd ikke dig selv for dette.



Per Vers' "Danish Operation" er fjerde anbefaling. Den fåes som en del af kompilationen 10-20-30, der markerer tre jubilæer, 10 år for Per V som MC på fuldtid, 20 år med dansk rap på plade samt 30 år siden den første rapudgivelse. Det er en masse danske rappere, fra Magermayn til Jøden til Henning Winther til MC Einar, alle over DJ Premier beats flettet sammen med interludes, cuts og alt muligt liir. Det er utrolig underholdende og et fedt projekt, der har taget for lang tid om at komme på gaden og fået alt for lidt opmærksomhed. Køb den og husk at overskuddet går til et godt formål.



Femte anbefaling er stortalentet Barbara Moleko fra Århus. Jeg har allerede skrevet lidt om hende tidligere. Hun har tidligere gjort sig bemærket som sangerinde for Negash Ali og som en del af P3's Karrierekanonen. Hun har indtil videre intet udgivet, men har frigjort flere fantastiske numre, både på dansk og på engelsk. Især "Det kribler", "Storbyfobi" og "Keeps Passing By". Hold øje med hende, hun er det næste store!