tirsdag, marts 16, 2010

Anbefaling: To verdener (teaterstykket)

For nylig blev jeg inviteret til et teaterstykke på Gellerupscenen med titlen To Verdener. Idéen er tre monologer fra tre forskellige piger med en blandet etnisk baggrund der er fanget mellem to verdener.
Den ene har fået barn som 15 årig, den andens far har krigstraume og den sidste er flyttet hjemmefra for at studerer og komme væk fra Gellerup, men savner pludselig det hele. Det er instrueret af Chadi Abdul Karim, også kendt som C:A:K i det hedengangne Alzheimer Klinikken. Alle tre skuespillerinder er amatører og har scenedebut. Det var ikke tilladt at tage billeder og har ingen kunnet finde online. Har ikke engang kunnet finde plakaten.
Ikke desto mindre er det et fantastisk stykke. Man skiftes mellem at høre og se de tre piger i hver deres miljø. De er velcastede og spiller virkelig godt. Monologerne, der er skrevet af Morten Lundgaard er intet mindre end geniale og de tre piger formår at bringe deres følelser ind i det ved hjælp af små hjælpemidler, som pauser og tonefald. Især den unge piger der var flyttet hjemmefra kom vildt godt udover scenen og fyldte den ud når hun var på gennem sit smil og hendes akave måde at stå på ydersiden af sine føder konstant. Jeg ved desværre ikke hvad skuespillerne hedder, udover en enkelt, så vil udelade det herfra. Jeg kan kun anbefale at man forsøger at se om man kan skaffe billetter til det ellers udsolgte stykke samt opfordre Gellerupscenen til at lave flere forestillinger!

Anbefaling: The Hurt Locker

Det sker engang imellem. Man glemmer det. Ville have anbefalet Hurt Locker noget tidligere, men fik det aldrig gjort. Hurt Locker har netop vundet en velforjent Oscar for bedste film samt flere andre fine statuetter. Filmen handler om en bombestyrke i Irak og deres hverdag og problemer og er filmet med flere forskellige slags kameraer.
Filmen kan i form på mange måder minde om Jarhead. Det er i høj grad også situationerne hvor der ikke sker noget der er spændende. Selve desarmeringen er hverdag og scenerne er fantastisk skudt. Klipningen er god og historien utrolig velfortalt. Måske ikke ligeså godt et filmhåndværk som Avatar, men dog en meget bedre film!

tirsdag, marts 02, 2010

Anbefaling: Urban Ears - Plattan Head Phones

Hovedtelefoner er et svært område at være innovativ på, men her er et design fra Urban Ears, der er både fedt og minimalistisk. De har desværre kun den gamle "iPhone" funktion til at pause/skifte, men ikke til at justere volumen. Frekvensspektret er på respektable 20hz - 20khz og lyden er ret godt. Skålene er tilpas små og designet er bare møgfedt og i flere fede farver. Du kan købe den hos Run For Cover Shop til små 400,-.
Som en lille bonusinfo kan det siges at der til sommer kommer et nyt take på in ear/ ear plugs fra Urban Ears der ser ud til at være genialt!

Anbefaling: Pede B - Jungleloven

Den tredobbelte MC's Fight Night champ Pede B er på gaden med sit tredje soloalbum, "Jungleloven". Stillen er allerede fra start lovet mere seriøs og mindre poppet end det noget ironisk titlede "Stadig Beskidt". Alle produktioner bliver leveret af Adam Sampler og gæsterne inkluderer bl.a. Petter, Steffen Brandt og Bai-D. Coveret er ret fedt og der har været god promotion, bl.a. med videoen "MC's Fight Night er korrupt!" og Pede B pengesedler.
To ting man fra starten ligger mærke til er at produktionerne er steppet et niveau op siden sidste plade og at teksterne og emner er væsentlig bedre. Der er færre rim for rimenes skyld og kun få omvendte ordstillinger. Tematisk kommer pladen rigtig godt rundt og er meget personlig. Der er gode historiefortællinger og observationer og "samplet" med Jokeren fra "Karma" fungerer vildt godt. Petter og især Skurken viser sig fra deres bedste side. Uden tvivl det bedste fra Pede B's side til dato.