søndag, januar 31, 2010

Anbefaling: Freeway & Jake One - The Stimulus Package (Cover)

Det her handler kun om coveret. Jeg har ikke hørt pladen endnu, men med de to sammen vil jeg dog forvente en god udgivelse, når man tænker på fx "The Truth" fra Jake Ones sidste album. Men det her må siges at være et pænt fedt konceptcover og følge Rhymesayers gode traditioner på det punkt (hvem kan fx glemme Atmospheres - When Life Gives You Lemons...?). Du kan forudbestille det på Fifth Elements hjemmeside.
Det her er SÅ gennemført. Godt nok er idéen med en selv på pengesedler brugt før og ofte ret wackt. Men det her er kræs til os samlere. Det er sygt designet og gennemtænkt og holdbart. Jeg kan ikke sige andet end tjek videoen!

Anbefaling: Dialekten - Ude af frekvens

Jeg har før talt positivt om Dialekten her på siden. I slutningen af sidste år udgav de EP'en "Ude af frekvens" med tre solonumre fra hver af de to medlemmer, Nota Bene og Chewbacca. Produktionerne bliver leveret af Davey og Chewbacca selv. Den fåes både på vinyl og som download til sølle 30,- lige her.
Jeg kan ligeså godt sige det med det samme. Jeg er efterhånden ret vild med Dialekten. Begge rappere flower virkelig godt, teksterne og emnerne er gode og produktionerne oftest af høj kvalitet. Især Pis På Brættet og Ender Op Samme Sted er nævneværdige. Det er måske en lidt mærkelig udgivelse med en side med den ene og en side med den anden rapper, men fuck det når det nu alt sammen er godt. Davey viser igen ansigt som en der er ved at poppe frem som en af de næste gode producere i undergrunden. Ja, meget mere er der ikke at sige. Det er hiphop af høj kvalitet!
<a href="http://dialekten.bandcamp.com/album/ude-af-frekvens-ep">Chewbacca - Tier i hatten by Dialekten</a>

Anbefaling: Dansk Stil

For en godt fem år siden rendte en amerikansk dokumentarist ved navn Will Lemke rundt i Danmark og interviewede en masse danske rappere, DJs, grafmalere og breakere. Navnet på hele projektet er Dansk Stil. Efter lang tids venten er den nu endelig tilgængelig online (den har faktisk været det i et års tid, men jeg fandt først ud af det for et par måneder siden). Blandt de medvirkende er prominete folk som Static, Noize, NatIll, CMP, Husk Mit Navn, Suspekt, Thek og Per Vers. Du kan downloade hele filmen på Vimeo!
Filmens akilleshæl er lidt at der er gået så lang tid før den er udkommet, men samtidig er det interessant at se et nærbillede af den danske hiphopkultur anno 2005. De fleste interviews er informative og der er freestyles, liveaction og meget mere. Det er ligeledes underholdende at se hvor dårlige visse medvirkendes engelsk kundskaber er :) Det er ikke det store kunstværk der er tale om, men det er et fremragende øjebliksbillede af hvordan janteloven spillede ind og hvordan backpacking mentaliteten eksisterede. Siden da er en del ændret og naiviteten er lidt forsvundet, men nyd hvordan det engang var.

"Dansk Stil" (Danish Style) from Propadata Films on Vimeo.

tirsdag, januar 26, 2010

Anbefaling: Maylay Sparks - Flaskworthy

Maylay Sparks har siden hans stunt til Roskilde Festival i sin tid, været lidt af en legende på den danske rapscene, både gennem Boulevard Connection og sit samarbejde med bl.a. Noize. Han kom for lidt over et år siden med et album, som egentlig blev meget overset. Eneste jeg hørte om det var en notits i DubCNN og indtil for nyligt havde jeg glemt alt om det.


Maylay Sparks er en rigtig god rapper. Hans tekster er måske ofte lidt intetsigende, men han kan sit kram. Han holder samme stil som på Graymatter og produktionerne er generelt af høj kvalitet. Især numre som "Million Words", "Get High" og "Specialist" er nævneværdige. Umiddelbart er det eneste sted jeg har kunnet finde albummet på iTunes, men hvis nogen ved om den kan skaffes på CD, som der først blev offentliggjort, så må de gerne lige sige til.

Anbefaling: Make Us A Brew (Te)

For lidt under en uge siden var jeg til "afskedskoncert" med Gypsies, hvor en ung dame stod og solgte te med rom. Og for at gøre det endnu bedre, så var det ikke blot almindelig te, men en kollektion kreeret af den engelske DJ Mr Scruff, der og så er kendt meget for sin tegnestil.


Teen var så god at jeg købte to pakker, look lively! og mint & chilli. Sædvanligvis drikker jeg frisk te, jeg selv doserer, men det her er klart iblandt de bedste tebreve jeg nogensinde har smagt! Smagen er frisk i begge varianter og der er nok til to store kopper. Selve boksen er også fantastisk flot og i sig selv lidt af et samleobjekt. Hvis du drikker te, så køb den. Prisen er overkommelig - kun 35,- for 25 store poser. Link

søndag, januar 24, 2010

Anbefaling: Alicia Keys - The Element of Freedom

Jeg har altid haft en svaghed for Alicia Keys. Hendes stemme, hendes udseende og hendes klaverspil. Derfor var jeg også spændt på at høre hendes nyeste album "The Element Of Freedom". Den har fået lidt blandede modtagelser, men man kan jo ikke skue hunden på andres hår og hun har ikke fejlet endnu.

Det er for det første rart at høre at Miss Keys ikke går med på de værste pop/R&B bølger. Albummet er i blandt hendes to svageste, men der er kraftige højdepunkter. Her kan især nævnes Empire State Of Mind pt II, Doesn't Mean Anything og That's How Strong My Love Is. Harmonierne er oftest i høj klasse, teksterne gode og det meste er velproduceret, selv nummeret med Beyoncé er okay.

Anbefaling: The Hip Hop Project

En af de første ting man tænker på når man ser denne udgivelse er, at Bruce Willis og Queen Latifah præsenterer den... Bruce Willis? En hip hop dokumentar?
The Hip Hop Project er historien om den tidligere hjemløse Kazi der udfordrer en masse unge "talenter" til at bruge musikken til at udtrykke deres inderste følelser og agerer mentor for hele gruppen. Om hans kamp for de unge og successhistorien bag.

Filmen er meget inspirerende og selvom talentet er spredt, så er der højdepunkter både flow- og tekstmæssigt. Russel Simmons gør et godt indtryk og Kazi efterlader en med et fantastisk indtryk af en uselvisk person, der virkelig vil det bedste for disse unger, men samtidig også er klar over hans ansvar og rolle i deres opdragelse. Måske ikke den bedste dokumentar i verden, men hvis man interesserer sig for musikken eller den gode historie, så er den her klar værd at se!
Jeg kan kun opfordre folk til at ønske sig en screening af denne film eller få deres lokale butik til at bestille DVD'en hjem.

torsdag, januar 14, 2010

Anbefaling: Galleri Grisk

For nogle måneder siden var jeg til åbning hos en lille ny butik/galleri med graf i Århus, Galleri Grisk. Nu har de netop fået ny udstilling med the likes of ISOE og OEPS, så der var lige en lille undskyldning for at kigge ned forbi og tjekke det hele ud igen.

Der er malerier til salg til utrolig favorable priser (fra 700,- og op så vidt jeg husker) og i det hele taget flere fede canvasmalerier og små finurligheder. Udover deres store bogudvalg, som vil blive opdateret om et par uger, fandt jeg en ellers udgået Danish Graffiti 1984-1994 plakat dernede til kun 55,-. Så hvis du bor i Århus bør du om ikke andet slå et lille smut forbi og tjekke butikken ud.


Anbefaling: M-Cnatet - Om Nogen

M-Cnatet har været en del af den danske undergrundsscene i over 10 år og en af mine ynglingsgrupper siden "Skattejagten". Trods det var det først i 2008 de endelig fik udgivet "Kapitler Til Glemmebogen", som jeg for nyligt kårede til det andet bedste seriøse danske track. Nu har de så langt om længe, efter en tur gennem Karrierekanonen og med KODA-støtte fået udgivet deres debutalbum "Om Nogen". Som bonusinfo kan det nævnes at Kværn netop også er blevet optaget på sangskriveruddannelsen på Konservatoriet.


"Om Nogen" er uden tvivl en af kandidaterne til årets bedste danske album. Det kan jeg roligt sige, selvom vi kun er to uger inde i året. Tekster og rap er på et virkelig højt niveau. Produktionerne leveres bl.a. af to af de absolut mest interessante producere i DK i øjeblikket, DixOne og Mélancolia og "Gøglerne På Gadehjørnet part II" lever fint op til forgængeren. Som altid komplimenterer Kværn og Trepac hinanden mesterligt og stemningen bliver holdt ganske godt gennem hele spilletiden. Der er ikke andet at sige end KØB DEN!

<a href="http://mcnatet.bandcamp.com/album/om-nogen">Af hjertet tak by M-Cnatet</a>

Trackliste:
1. Af Hjertet Tak
2. 1 Pen & 1 Blok
3. Den Forbudte By
4. Rejsen Til Utopia
5. Krea Skit
6. Den Kreative Klasse
7. Langt Fra Øje
8. Giv Et Tegn
9. Under Himlen I Din Opgang feat. Rasmus Nøhr
10. Lad Mig Drømme Dine Mareridt
11. Tankernes Kraft
12. Gøglerne På Gadehjørnet II feat. Pede Gøbb
13. Jubilæumssangen
14. Et Sted

søndag, januar 10, 2010

Anbefaling: Føtex - JDC Skovmandsskjorter

Jeg vil ærligt indrømme det. Jeg har en ting for skovmandsskjorter. De har flere anvendelsesmuligheder og bringer mig tilbage til en fantastisk tid i hiphopmiljøet og er i det hele taget retro på den fede måde. Desværre er min økonomi ikke så meget enig med mig pt, men...



Her forleden dag var jeg forbi Føtex og fandt et godt lille tilbud på skovmandsskjorter. Faktisk et fænomenalt et. 20,- stykket for JDC Essentials, dog i lidt store størrelser, men det skulle også vise sig at være en god ting, da de krympede mere end de tilladte 5 %. Klart det er ikke den bedste kvalitet, men mønstrene er fede og jeg har fået mig tre nye skjorter til 60,- i alt, så fuck om de kun holder et halvt år. Tykkelsen er et sted midt imellem en alm skjorte og fx en Carhartt skjorte og hvis du er heldig kan du måske stadig nå at få dem til samme pris. Ellers så er normalprisen på 59,95,- sku også en meget god deal.

Anbefaling: Se Min Kjole

Se Min Kjole er Hella Joofs fjerde film. For mig er Hella Joof mest kendt som instruktør af forfærdelige film som Oh Happy Day og som en del af mindst ligeså forfærdelige Lex & Klatten, hvis største præstation er hendes rimelig cute datter  (nu har jeg sikkert allerede fucked min imaginære chance for at score hende op(;) og en bi-rolle i mesterværket "Valgaften". Men traileren virkede alligevel god og Stefanie Leon, der leverede sublimt i "Råzone", har en af hovedrollerne. Så mon ikke der er noget om den film alligevel. Jeg fik den desværre aldrig set den da den var i biografen, men nu er den netop dukket op på min Zaptorboks, så måtte jo lige tjekke den ud.

For det første er de fire hovedroller rigtig velcastet. Især Malou Reymann er genial i hendes rolle, men alle udvikler sig gennem deres lille tur gennem landet. Man lever sig ind i karaktererne og føler virkelig for alle fire piger, selvom de ikke helt synes at forstå konsekvenserne af deres egne handlinger. Der er god hold i historien, der dog måske er lidt for happy-go-lucky mod slutningen, men igen bliver det holdt oppe af det høje niveau fra alle medvirkende skuespillere. Helt klart i blandt de fem bedste danske film i 2009. Hella Joof har virkelig bevist sig med denne roadmovie.

mandag, januar 04, 2010

Anbefaling: Fashawn - Boy Meets World

Hvis der er en ting der kan siges at få mig til at tjekke op for et album, så er det en anmeldelse på 6 ud af 6 i et rapmagazine. Det var tilfældet med dette album i DubCNN, men i og med de også har givet meget høje karakterer til meget poppede og dårlige albums før, så er der selvfølgelig en vis skepsis. Men fulgt op af XL i XXL Magazine, så må man jo tjekke op. Fashawn har tæppebombet nettet med mixtapes og tracks i meget varierende kvalitet gennem den sidste tid. Denne gang er det dog et fuldlængdesalbum med Exile, der for et par år siden også var en del af den lille genistreg Below The Heavens sammen med Blu.

Produktionerne er af en virkelig høj kvalitet, rappen er backpack i bedste forstand, det er opløftende, selvom temaerne til tider ikke er det. Gæsterne er velvalgte og der er en helhed og nærmest en historie gennem albummet. Fashawn skriver med en stor selvindsigt trods sin relativt lave alder af "kun" 20 og leverer med et præcist men stadig afslappet flow. En 6 ud af 6 er det nu ikke, men det er stadig et fucking godt album!

Anbefaling: Avatar 3D

Avatar er som verdens dyreste film nogensinde også en af de mest hypede nogensinde - og det med grund. Det er den største storfilm i 3D og endda med teknologi udviklet specielt til brug i denne. Udover det har den også et anslået marketingsbudget på $150 millioner. Der er også skabt et helt specielt univers, Pandora, og et helt folkeslag med deres eget sprog, Na'vierne. Filmen er selvfølgelig instrueret og skrevet af James Cameron, der har klassikere som Terminator 1 og 2, men også Hollywoodfilm som Titanic bag sig. Så det var med en forventning om en forudsigelig, måske lidt plat, men visuelt flot film jeg begav mig i biffen for at se Avatar

Ovenstående passer også nogenlunde på hvad jeg oplevede. Filmen er fantastisk flot, 3D effekten fungerer bedre end på nogen film jeg har set før, dog er visse ting stadig for meget i fokus, hvilket får det til at se for animeret og urealistisk ud. Historien er so and so. Meget forudsigelig, men egentlig meget god. Mennesket repræssenteret af de kapitalistiske amerikanere, der mener at hvis nogen har noget man vil have og man ikke har noget de vil have, så gør man dem til ens fjender i stedet. Lidt cowboys vs indianerne, men dermed også troværdig baseret på det vestlige samfunds historie. Det interessante her er derimod også hele det univers der er blevet skabt. Det er ufattelig gennemført og flora, dyr samt tradition og tro blandt folket er betagende og der er kun et ord for det, smukt! Og hvis man skal se den anbefaler jeg at man gør det i Cinemaxx, hvis muligt, da de benytter sig af RealD 3D teknologien der efter min erfaring er langt bedre end Nordisk Films MasterImage. Du kan læse lidt mere om det her.