torsdag, november 26, 2009

Anbefaling: IT Crowd

En af mine absolutte ynglingsserier har i de sidste par år været den engelske sorte serie, IT Crowd. Serien handler om to computernørder, der arbejder i kælderen hos firmaet Reynholm Industries og deres "relationsship manager" Jen. Sammen går de i de indtil videre tre producerede sæsoner gennem alverdens problemer, ofte med en meget sort og satirisk vinkel på hverdagen og informations-
samfundet, ofte kombineret med små reklameblokke for nye produkter eller tjenester. Du kan fx købe første sæson lige her.





IT Crowd er en meget nørdet serie og humoren er som sagt meget sort, men hvis du kan lide Family Guy, South Park eller sort engelsk komik, så er jeg sikker på at denne serie er noget for dig. I mine øjne er det The Office, bare noget sjovere. Jeg er i hvert fald ved at dø af grin, når Roy og Moss er ved at fortælle Jen at de har lånt hende selve internettet til hendes fremlægning i form af en lille boks, eller de små parodier, som fx denne af Facebook. Med andre ord... Se den, så simpelt er det!


Anbefaling: Rock Bottom - Expanding The Cage

Den amerikanske gruppe Rock Bottom lærte jeg først at kende gennem deres samarbejde med den danske producer O-Jay og hans signing på deres begges pladeselskab, Raw Poetix. Rock Bottom består af rapperne Elephant Pelican, Bumps The Goosegot og Innate. Efter en rigtig vild demo er de nu på gaden med deres første album, Expanding The Cage, der udover O-Jay også indeholder produktioner fra Golddiggers, Chewo, Dan Diggable og Innate selv. Det er ikke distribueret i DK, men du kan købe det direkte gennem O-Jay for 80,-. En pris det klart er værd.



Der er flere ting jeg rigtig godt kan lide ved Rock Bottom. For det første komplimenterer deres stemmer hinanden virkelig godt. For det andet er tekster og emner generelt gode. For det tredje er flowet godt og stabilt. Og sidst men ikke mindst, så er det bare ren amerikansk undergrundshiphop på højt niveau over gode produktioner. Så gør dig selv den tjeneste at tjekke op for dette album.

Trackliste:
1. Pub Rap (Produced By: Goldiggers)
2. Hard To Believe (Produced By: O-Jay)
3. Road Work Ahead (Produced By: Innate)
4. Pricks (Produced By: Innate)
5. Backwoods (Produced By: Innate)
6. Days Like This (Produced By: Andrew Steelman)
7. Prisoner (Produced By: Innate)
8. The Sad Song (Produced By: Goldiggers)
9. Away (Produced By: O-Jay)
10. Loitering (Produced By: Innate)
11. Morning Breath (Produced By: Dan Diggable)
12. A Cut Above (Produced By: Chewo)
13. Just Music (Produced By: Dan Diggable)
14. Gone Serfin' (Produced By: O-Jay)
15. Home Grown (Produced By: Innate)
16. Soulstice (Produced By: Innate)
17. Shh, Secrets feat. Dan Diggable, J DEF (Hidden Bonus) (Produced By: Dan Diggable)

tirsdag, november 24, 2009

Anbefaling: Kenn Munk - Antlor / Global Warning Bear

Det er sådan set ikke så specielt nyt, men i og med at hver enkelt kun er lavet i 100 eksemplarer og der stadig er nogen til salg, må det jo betyde at folk ikke har fået øjnene op for Kenn Munk og hans geniale papsamlesæt. Konceptet er simpelt. Du modtager et ark med instruktioner om hvordan du skal klippe og lime og efter lidt (svært) fingerarbejde har du enten et dyr med gevir eller en isbjørn med en smeltet is.
Du kan enten købe dem hos Lynfabrikken i Århus eller direkte fra Kenn Munk selv.



Det er både interessant at samle disse figurer og ikke mindst ser de flotte ud på din hylde eller væg. Du får sikkert nok med udfordringer for din finmotorik og så kan du prale med at du har samlet en af de 100 nummererede papfigurer selv. Hurra for limiterede objekter!


Anbefaling: Spytbakken 3

I det sidste år eller to har det lille pladeselskab Echo Out haft udgivet "mixtapes" med titlen Spytbakken ved siden af deres andre udgivelser. De er nu nået til den tredje installation og der er igen prominente navne på skiven, som fx min danske ynglingsgruppe, M-Cnatet, Dialekten, Illusionisten og Mund De Carlo. Alt i alt 17 skæringer til kun 80,- på en liret "CD-vinyl". Den kan købes lige her.



De fleste kunstnere gør det rigtig godt herpå, men især følgende navne står frem. Først og fremmest viser Dialekten sig igen fra sin gode side og beviser endnu engang at de er blandt de mest interessante rapgrupper i landet. Illusionisten viser endnu engang at han er blandt de bedste tekstskrivere i landet, period! Og de to gutter, Kværn og Trepac fra M-Cnatet viser, især på deres soloprojekter, hvor fantastisk dygtige rappere de er og gør ventetiden til deres album udkommer længere og længere for hver dag.
Men også producere som DixOne og Melankolia holder deres normalt høje niveau, mens Davey viser at han efterhånden også kan spille med hos de store drenge.



Trackliste:
1. Echo Out (Guldgruppen, Pede Gøbb, Illusionisten, M-Cnatet) - Spytbakken - Produceret af Melancolia
2. Trepac - Haters hymne - Produceret af Davey
3. Dialekten - Kryb - Produceret af Davey
4. Illusionisten & Dephorm - Mellemspil - Produceret af Melancolia
5. Rapublik1 - Gøder rappens rødder - Produceret af Davey
6. Dephorm, Yogi, Illusionisten & Pede Gøbb - Skru' op! - Produceret af Melancolia
7. Nota Bene - Solstik - Produceret af Chewbacca
8. Mund De Carlo feat. Aleksander - Hulelignelsen - Produceret af Struglaz
9. Himmelfahrtsstrasse - Verdensmanden - Produceret af DixOne
10. Leon MC - Bullshit - Produceret af Lars Da Fari
11. M-Cnatet - Spilledåsen spiller endnu - Produceret af Heartbeat Productions
12. Mr. Abs - Mister aldrig besindelsen - Produceret af Chewbacca
13. Trepac - Manden i baggrunden - Produceret af Melancolia
14. Ken1Crack - Lorteliv - Produceret af Kværn
15. Klaes - Pakken - Produceret af Perzon & Galimatias
16. Guldgruppen - Hvor vi kommer fra - remix - Poduceret af Davey
17. Kværn & Martha - Halve dage - Produceret af Yogi

mandag, november 23, 2009

Anbefaling: Will Ferrell - You're Welcome America. A Final Night with George W Bush

Vi bliver lidt i det med amerikanere, der gør nar af amerikansk politik. Will Ferrell er for mig en af de sjoveste personer nogensinde og en af hans gode roller i Saturday Night Live var George W Bush. Kort efter at Obama havde overtaget Det Hvide Hus var der så premiere på denne lille genistreg kaldet You're Welcome America. A Final Night with George W Bush. Kort og godt er det et Broadway stand-up show, hvori Will Ferrell agerer som George W. Bush, der taler om sit liv og sit tidligere embede. Køb lige her.



Showet er utrolig sjovt, fyldt med en masse oneliners og rammer perfekt de fleste steder. Det er intelligent humor på højt plan. Barnligt, ja, men også genialt! Will Ferrell er gud!

Anbefaling: America (The Book): A Citizen's Guide to Democracy Inaction

Siden DR2 begyndte at vise The Daily Show with Jon Stewart fast hver dag, har jeg fulgt med på næsten daglig basis. For lidt tid siden var jeg så forbi en fotograf, der tilfældigvis havde en bog med Jon Stewart liggende. Jeg bladrede lidt igennem og blev enig om at den måtte jeg da have.
America (The Book): A Citizen's Guide to Democracy Inaction er en parodi på en amerikansk lærebog fra High School. Den skabte en del kontrovers da den udkom og vandt bl.a. titlen som Årets Bog hos Publishers Weekly og lydbogen vandt en Grammy for bedste Comedy Album. Du kan købe den lige her.



Bogen fungerer perfekt som toiletlæsning (og det er ment meget positivt), da der er korte, på sin vis informative, men i højere grad humoristiske artikler. Ligesom alt andet The Daily Show laver er der en pointe bag det hele og den illustrerer hvor ensrettet og udelukkende den amerikanske undervisning kan være, især på områder som historie. Og så kan det jo kun give bonus at have den på sin boghylde.

lørdag, november 21, 2009

Anbefaling: Capitalism: A Love Story

Capitalism: A Love Story er propagandamaskinen nyeste film. Egentlig påbegyndt inden finanskrisen, fejrer han 20-årsdagen for Roger And Me ved at gå lidt tilbage til hvad han egentlig startede med at fortælle om; Hvordan de store virksomheder er ligeglade med den menige mand og hvordan de udnytter de små for kortsigtede økonomiske gevinster fremfor at satse langsigtet. Det hele starter under Reagan, hvor det store hasardspil påbegyndes.






Filmen er en af Michael Moores bedre. Det er tydeligt at han er blevet en langt mere fuldendt dokumentarist og har efterhånden fået tilegnet sig nogle journalistiske evner. Der er meget mindre følelsesporno end man er vant til fra hans side, og selv så agiterende som filmen nu er, virker den relativt sober. Han møder op alene når han skal lave oprør hos bankerne og klipper lidt hurtigere væk når folk græder - selvom han selvfølgelig lige skal holde den i en to-tre sekunder. Men mest af alt virker det til at der er lavet en virkelig grundig research. Hvor meget der er forkludret i facts remains to be seen, men jeg tro da vi slipper for modspil á la Fahrenhype 9/11 denne gang.



fredag, november 20, 2009

Anbefaling: FUCK

Til trods for denne dokumentar allerede udkom i 2005 har jeg først fået øjnene op for den nu. Den omhandler vores sprog og ytringsfrihed og ordets mange betydninger, samt hvorfor det netop kan forarge så mange mennesker. Den har interviews med alt fra rappere og komikere til journalister og professorer. Du kan købe den lige her



Det er en utrolig interessant dokumentar, der ser på emnet fra mange forskellige sider og er yderst relevant i forbindelse med al diskussionen om ytringsfrihed og sprogets såkaldte "degeneration". Se den og du vil både blive underholdt samt muligvis lære noget...


torsdag, november 19, 2009

Anbefaling: Music 4 The Deaf @NoMuffin

Var for ikke så længe siden forbi butikken NoMuffin til en lille udstilling med grafmaleren Jess Lykkegaard Jensen og kan kun anbefale at man kigger ind og tjekker den ud.




Malerierne er fantastisk udført, meget detaljerede, flot farvelagt og i det hele taget fuckin' go' stil og i bedste grafittiånd. Og bedst af alt er priserne så alle kan følge med - de starter ved 800,-. Så kig forbi og få noget nyt til din stue!

Anbefaling: African Underground: Democracy In Dakar

Her forleden var jeg så heldig at være til en fremvisning af dokumentaren Democracy In Dakar, der omhandler hiphopmiljøet og rappernes rolle i det senegalesiske præsidentvalg i 2000 og hvordan de prøver at påvirke udfaldet i 2007. Den er oprindeligt en videoblog, som kan ses lige her. Men jeg vil klart anbefale folk at købe DVD-versionen og støtte folkene bag.



Filmet er fantastisk og følelsesladet. Den giver et indblik i mentaliteten hos et forvirret, undertrykket og dog stadig positivt folkeslag, der dog er utrolig seriøse og kommenterende omkring deres dagligdag og liv generelt. Det er fascinerende at se kulturen, der er alt hvad man kunne ønske den var herhjemme og hvor stor den er, men også sørgeligt at se Wades forådelse og deres knuste drømme. Er næsten på niveau med Ghost Of Cité Soleil, der efter min mening er den bedste på dette felt.


Democracy in Dakar Trailer from Nomadic Wax on Vimeo.

onsdag, november 18, 2009

Dagens anden anbefaling: Intelligent Pushing

For omtrent en måneds tid udgav Intelligent Pushing albummet (r)Evolution i to versioner, en gratis og en deluxe MP3-version. Begge kan anbefales, hvis du kan lide den gratis verison, så støt kunstnerne og giv de 80,- for deluxeversionen! Du kan hente begge lige her.




Teksterne er opfindsomme, følelsesladede og ofte seriøse og Michael Mentals stemme er speciel og intens og produktionerne er originale. Og husk også at tjekke for Tribute EP'en, der ligeledes er fantastisk!




Trackliste (Deluxeversion):
1. 03:56 
2. (r)Evolution 
3. I Push (Version) 
4. Neverland 
5. Smil (Du På Video) 
6. Græd 
7. Pedestal 
8. Pæn og Perfekt 
9. Crack og Cola 
10. Jane Doe 
11. uNormal 
12. Tweak 
13. Borderline

Første indlæg, første anbefaling - Veteran Cosmic Rocker

Til tider tror folk at jeg hader på alt, men tilfældet er nærmere at jeg vel blot er kritisk. Her får jeg muligheden for at anbefale de ting jeg mener folk bør tjekke, værende sig musik, film, kunst etc.
Det vil ikke være deciderede anmeldelser, men blot anbefalinger... fantastiske anbefalinger non the less...

Første anbefaling er i mine øjne et af årets bedste danske albums, Veteran Cosmic Rockers selvtitlede album.
Albummet er gratis, du kan hente det på deres hjemmeside eller få det gratis på http://www.runforcovershop.dk/.



Produktionerne er fantastiske, på et utroligt højt niveau. De små detaljer giver fylde og alle rapperne gør det superb. Især kan man fremhæve Khal Allan, Context og Braille. Så snyd ikke dig selv for denne oplevelse og hent albummet med det samme!





http://vimeo.com/5919423 from GREENSHADES MUSIC on Vimeo.
Trackliste:
1. Fem Over Halv Fire
2. Who's That?
3. Slap Af Patricia!
4. Skør Verden feat. Flemming Stjerneskud
5. Processen På Ærten feat. Khal Allan
6. Glamour And The Glitz feat. Dialecs, Capione & Spirited Sage
7. Everything Is Working
8. Keeps Passing By feat. Barbara Moleko
9. So Magnificent feat. Context
10. Full Of Doubt
11. Enter-Gritty feat Braille


- Nybs